Lobster roll

Lobster roll
  • Soort Vis
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 1 brioche broodje
  • Little gem
  • Bieslook
  • 45 gram kreeftenvlees
  • Halve eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel Smit Vis kreeftensalade

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeft ca. 2 minuten en haal het vlees heel uit de schaal.
  2. Snij het kreeftenvlees in stukken die mooi passen in het briochebroodje.
  3. Smelt de roomboter en meng het kreeftenvlees hier doorheen.
  4. Bak het broodje af volgens de instructie op de verpakking.
  5. Snij het briochebrood aan de bovenkant door.
  6. Leg hierin de little gem salade en vervolgens de kreeftensalade
  7. Leg daar bovenop het kreeftenvlees .
  8. Strooi er vervolgens nog wat fijngesneden bieslook over.

Tip

Het mooiste stuk om te gebruiken is uiteraard de staart. Maar ook van de scharen kun je een prachtig broodje maken. De rest van het kreeftenvlees kun je grof snijden en mengen met de kreeftensalade.

Probeer ook eens

Zure haring met rode ui

Zure haring met rode ui

Sissende garnalen

Sissende garnalen

Sailor's Lost Love

Sailor's Lost Love