Maiskoekjes met mayonaise van gezouten citroen

Maiskoekjes met mayonaise van gezouten citroen
  • Aantal personen Circa 20 stuks
  • Menugang Bijgerecht, Hapje, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Sauteren

Ingrediënten

  • 400 g uitgelekte maiskorrels
  • 4 stengels bosui
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 50 g gruyèrekaas, geraspt
  • 1 ei
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml volle melk
  • schil van ⅙ gezouten citroen
  • enkele druppels srirachasaus
  • zonnebloemolie

Ingrediënten dipsaus

  • 4 grote el mayonaise
  • 1 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 druppels srirachasaus
  • schil van ⅙ gezouten citroen (fijngesneden)

Bereidingswijze

  1. Klop het ei los met de melk en meng met behulp van een garde het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  2. Snijd de bosui in fijne ringetjes en snijd de schil van de gezouten citroen heel fijn. Voeg samen met de mais, de platte peterselie, de kaas en de srirachasaus toe aan het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg eventueel nog een beetje melk toe als het beslag te dik is of juist wat zelfrijzend bakmeel als het te dun is.
  4. Verwarm een laagje olie in een antiaanbakpan en schep met behulp van 2 lepels telkens wat beslag in de pan. Geef nog wat extra vorm met de lepel en bak nu aan beide kanten goudbruin.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en zout na.
  6. Serveer met de dipsaus. Meng hiervoor de genoemde ingrediënten en breng eventueel op smaak met zout en peper.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Luis Felipe Edwards Reserva Sauvignon Blanc
Art. nr. 536705

Tip

Dit recept is ook te maken met verse maiskorrels. Smoor deze dan wel even van tevoren, zodat ze al gaar zijn als je ze verwerkt in de massa.

Probeer ook eens

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

Lauwwarme groentesalade met hummus en witlof

Lauwwarme groentesalade met hummus en witlof

Spicy carrot kisses

Spicy carrot kisses

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen