Makreelchili met pittige komkommer

Makreelchili met pittige komkommer
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht, Tussengerecht
  • Soort Groenten, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Fileren, Wokken

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer, geschild
  • 25 gram paprika
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 4 eetlepels azijn
  • 600 gram gerookte makreel, SmitVis
  • 3 uien, versnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 6 tomaten, in brunoise
  • 3 chilipepers, fijngesneden
  • 1/2 theelepel witte peper
  • sap van 1 limoen
  • 3 takjes selderij, fijngesneden
  • 325 gram basmatirijst
  • 100 gram cashewnoten, gehakt
  • 4 bosjes broccolischeuten
  • 250 gram shiitake
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Schaaf de komkommer in de lengte in dunne plakken en de paprika in flinters.
  2. Los de suiker al roerend op in de azijn, schep de komkommer en paprika er goed door en laat enkele uren in de koeling intrekken.
  3. Fileer de makreel, verwijder de graatjes en maak de makreel los.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig, voeg de tomaat en chilipeper toe en bak alles goed.
  5. Voeg na 5 minuten de makreel en de witte peper toe, schep goed om en laat even bakken.
  6. Schep na 5 minuten het limoensap en de selderij erdoor.
  7. Kook ondertussen de basmatirijst in 8 minuten gaar en meng met de cashewnoten.
  8. Blancheer de broccolischeuten in gezouten water.
  9. Roerbak de shiitake kort in een scheutje olijfolie.
  10. Serveer de makreelchili met de komkommer, de rijst, de broccolischeuten en de shiitake er apart bij.

Probeer ook eens

Rivierkreeft met oesters

Rivierkreeft met oesters

Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

Toad in a hole

Toad in a hole

Kooktechniek

Fileren

Fileren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen