Matchaboudin met bietjes

Matchaboudin met bietjes
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - lam
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 4 matchaboudins (zie extra recept)
  • 1 gele biet
  • 1 Chioggia-biet
  • 2 el vinaigrette
  • 200 ml rodekoolbouillon (zie extra recept)
  • 100 g verse doperwten
  • 1 el dragonolie (zie extra recept)
  • paar takjes dragon

Ingrediënten (Matchaboudin 16 stuks)

  • 1,5 meter varkensdarm*
  • 200 ml room
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 50 g broodkruim
  • 250 g kipfilet
  • 250 g vet varkensvlees
  • 10 g matchapoeder
  • 5 g Chinees vijfkruidenpoeder
  • 7 g zout
  • 4 eiwitten (120 g)

Ingrediënten (Rodekoolbouillon 1L)

  • 200 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 100 g rauwe ham, in reepjes of blokjes
  • 200 g rode kool, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blaadje laurier
  • paar takjes tijm

Ingrediënten (Dragonolie 80ml)

  • 30 g dragon
  • 100 ml druivenpitolie

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de worstjes in circa minuten gaar. Zet het vuur uit en houd warm.
  2. Snijd de bietjes in plakjes van 1 mm met de snijmachine of mandoline. Maak een vinaigrette van olie, azijn, mosterd, zout en versgemalen peper. Meng de plakjes biet met de vinaigrette.
  3. Verhit de rodekoolbouillon met de doperwten en kook ze in een paar minuten gaar. Verdeel over 4 diepe borden. Snijd 4 worstjes in plakjes en leg in de bouillon. Leg er plakjes gele en Chioggia-biet bij. Zeef een beetje matchapoeder over de rand van het bord. Lepel dragonolie door de bouillon. Garneer met een takje dragon.

Matchaboudin
Week de darm in water. Breng de ui met de room aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Maal het kippen- en het varkensvlees door een gehaktmolen of in de keukenmachine en meng met het broodkruim, matchapoeder, vijfkruidenpoeder en eiwitten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe de vleespasta in een stopbus of in een katoenen spuitzak en duw in de darm. Maak er kleine worstjes van circa 10 cm van. Gebruik 4 van de worstjes voor dit gerecht.

Rodekoolbouillon
Zet alle ingrediënten net onder water en breng aan de kook. Laat 30 minuten trekken en zeef.

Dragonolie
Verhit de dragonblaadjes zachtjes in de olie (laat niet heet worden). Pureer met een staafmixer en laat een nacht trekken. Laat uitlekken in een fijne zeef.

Probeer ook eens

Rib-eye met paddenstoelen en morillessaus

Rib-eye met paddenstoelen en morillessaus

Pulled pork wrap met chipotle sauce

Pulled pork wrap met chipotle sauce

Flammkuchen tomaat

Flammkuchen tomaat

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen