Mayonaise zonder ei uit de siphon

Mayonaise zonder ei uit de siphon
  • Aantal personen n.v.t
  • Menugang Component
  • Soort Texturizer
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels gladde mosterd
  • scheutje witte wijnazijn
  • mespuntje Texturizers Xanthaangom
  • 3 g Texturizers Lecithine
  • 3 dl zonnebloemolie
  • gemalen witte peper, tafelzout

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten goed met elkaar met behulp van de staafmixer, giet in een siphon en belucht met 2 gaspatronen.
  2. Laat minimaal 1 uur rusten in de koeling, schud enkele malen stevig en spuit vervolgens bij het gerecht.
  3. Spuit altijd eerst een beetje in een apart kopje om te zien of de massa de goede consistentie heeft.

Tip

Varieer eindeloos door bijvoorbeeld het type mosterd of azijn aan te passen of voor een ander soort olie te kiezen.

Probeer ook eens

Crème van wortel

Crème van wortel

Geroosterde jakobsmossel in een gelei van bloemkool met vanille

Geroosterde jakobsmossel in een gelei van bloemkool met vanille

Knapzakje van gerookte wagyu

Knapzakje van gerookte wagyu