Met kruiden gevulde chips

Met kruiden gevulde chips
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje

Ingrediënten

  • 2 grote langwerpige aardappels (iets kruimig, liefst Agria of andere frietaardappel), schoongeboend
  • paar takjes salie
  • paar takjes dille
  • paar takjes kervel
  • grof zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels zo dun mogelijk in de lengte op een mandoline. Leg telkens twee even grote plakjes naast elkaar.
  2. Leg op de ene helft van de aardappelplakjes kruidenblaadjes en druk de andere helften er goed op. Bedek de bodem van de grootste frituurmand ermee. Zet de kleinere mand erbovenop (zo blijven de chips plat).
  3. Frituur de chips goudbruin in plantaardige olie van 160°C tot de olie bijna is uitgebruist.
  4. Serveer de chips op grof zout. Lekker met sriracha-mayo.

Probeer ook eens

Gekarameliseerde herfstbrie

Gekarameliseerde herfstbrie

Rumaki van gans en spek met kastanjecrème

Rumaki van gans en spek met kastanjecrème

Asperges met polenta en langoustines

Asperges met polenta en langoustines

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen