Millionaires shortbread

Millionaires shortbread
  • Aantal personen 20-25 stuks
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, Kaas & zuivel, Kerst, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken, Kloppen, Koken

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 185 g patentbloem
  • 225 g melkchocolade
  • fleur de sel
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 g gezouten boter
  • 100 g lichte basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop de boter goed wit met de kristalsuiker en meng er de bloem doorheen.
  3. Vet een rechthoekige bakvorm goed in en verdeel het koekdeeg over de bodem. Druk goed gelijkmatig aan en prik er met een vork gaatjes in.
  4. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin is.
  5. Doe alle ingrediënten voor het karamellaagje in een steelpan en laat langzaam heet worden. Laat dit nu ‘koken’ tot het de gewenste karamelkleur heeft. Blijf het heel goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  6. Schenk de karamel over de gebakken bodem en plaats 2 uur in de koelkast om goed stevig te worden.
  7. Smelt de melkchocolade en verdeel over de karamel. Laat nog even opstijven in de koelkast.
  8. Snijd in mooie blokjes en bestrooi voor het serveren lichtjes met een snufje fleur de sel.

Tip

In plaats van melkchocolade kun je ook witte, ruby of pure chocolade gebruiken.

Probeer ook eens

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Banana Snickers Skillet

Banana Snickers Skillet

Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel

Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen