Mini lamsburger met kikkererwtensoep

Mini lamsburger met kikkererwtensoep
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Soep, Vlees - lam
  • Seizoen Lente, Zomer

Soep

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook in brunoise.
  2. Spoel de kikkererwten af.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  4. Voeg dan de komijn, koriander, kurkuma en kaneel toe en fruit dit aan.
  5. Schenk beetje voor beetje de bouillon en de koksroom erbij en blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg dan de kikkererwten en tomaten met het sap toe, breng opnieuw aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  7. Blender de soep en haal door een bolzeef.
  8. Voeg voor het serveren de citroenrasp toe en laat de soep goed warm worden.
^ Terug naar boven

Lamsburger

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Breng het lamsgehakt op smaak met de raz el hanout en knoflookpuree en maak hiervan vier ovale burgertjes.
  2. Bak de burgers 10 minuten in de boter en bak ondertussen de broodjes af in de oven.
  3. Wok de ratatouille en voeg op het laatst de tapenade toe.
  4. Rooster de mini tomaatjes 1 minuut in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Halveer de bolletjes en verdeel hierover de burger, de ratatouille, een plak geitenkaas, de tomaatjes en voeg out en peper naar smaak toe.
^ Terug naar boven

Probeer ook eens

Eerlijk & heerlijk salade

Eerlijk & heerlijk salade

Bisque de Homard

Bisque de Homard

Zelfgemaakte barbecuesaus

Zelfgemaakte barbecuesaus