Minilamskebabs

Minilamskebabs
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Kerst, Vlees - lam
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 200 g lamsgehakt
  • ½ gesnipperde sjalot
  • fijngesneden schil van ¼ gezouten citroen (201774)
  • mespuntje gemalen komijnzaad
  • mespuntje gemalen korianderzaad
  • mespuntje cayennepeper
  • olijfolie
  • ⅙ bos kervel
  • ⅙ bos koriander
  • ⅙ bos munt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 minipita’s
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C
  2. Meng het lamsgehakt met de gesnipperde sjalot, de helft van de fijngesneden citroen en de specerijen.
  3. Kruid met zout en peper en kneed goed door. Vorm er 4 of 8 platte minikebabs van en druk er een houten prikker doorheen.
  4. Pluk de helft van de groene kruiden en maak lichtjes aan met een mespuntje gezouten citroen en een beetje olijfolie.
  5. Snijd de rest van de kruiden fijn en meng met de rest van de gezouten citroen met de Griekse yoghurt. Kruid eventueel met zout en peper.
  6. Verwarm een beetje olijfolie in een grillpan en bak de kebabs om en om tot een mooi grillpatroon is ontstaan en ze net gaar zijn.
  7. Bak ondertussen de pita’s enkele minuten af in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd de pita’s open en vul luchtig met de kruidensalade.
  9. Dresseer in een kommetje en steek er de kebabs bij.
  10. Lepel er de kruidenyoghurt overheen.

Probeer ook eens

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Tartaar van rundvlees, gemarineerd als ceviche

Tartaar van rundvlees, gemarineerd als ceviche

'Frietje mét' van koolraap met kalfszwezerikfrikandel

'Frietje mét' van koolraap met kalfszwezerikfrikandel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen