Minipavlova met citrusfruit

Minipavlova met citrusfruit
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, IJs, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 4 Meringa’s Limoncello
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode grapefruit
  • 1 gele grapefruit
  • 4 el limoncello
  • 4 grote bollen citroenijs
  • 8 topjes munt
  • 8 topjes Atsina Cress
  • 1 passievrucht

Bereidingswijze

  1. Rasp ⅙ van de sinaasappel- en grapefruitschilletjes en schep in een kom.
  2. Snijd de schil van de vruchten en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  3. Voeg het vruchtvlees toe aan de geraspte schil en schenk er de limoncello bij. Laat minimaal 10 minuten marineren.
  4. Breek de meringue in het midden wat kapot en lepel er het citroenijs in.
  5. Verdeel er het gemarineerde citrusfruit met wat van het aanhangende vocht over.
  6. Garneer met de topjes munt, Atsina Cress en uitgelepelde passievrucht en serveer onmiddellijk.

Opmaak

Bereidingstijd: 15 minuten

Tip

De limoncello kan vervangen worden door suikersiroop als je het alcoholvrij wilt houden.

Probeer ook eens

IJscoupe Fruit explosion

IJscoupe Fruit explosion

Chocoladehoorntje met mangoijs en mangosalsa

Chocoladehoorntje met mangoijs en mangosalsa

Kokostruffels

Kokostruffels

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen