Minipavlova met roodfruit

Minipavlova met roodfruit
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, IJs, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten Minipavlova

  • 4 Meringa’s Classica of bereid ze zelf
  • 8 aardbeien
  • 2 passievrucht
  • 12 frambozen
  • 8 takjes rode bessen
  • 4 grote bollen yoghurt-bosvruchtenijs
  • 4 el frambozencoulis
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 8 eetbare viooltjes

Ingrediënten zelf gemaakte merengue

  • 40 gram eiwitten
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram maïzena
  • 5 ml wittewijnazijn

Bereidingswijze Minipavlova

  1. Snijd de aardbeien in vieren.
  2. Breek de meringue in het midden wat kapot en lepel er het ijs in.
  3. Verdeel er de vruchten over en lepel er speels de yoghurt en de coulis overheen.
  4. Garneer met de viooltjes.

Bereidingswijze zelf gemaakte merengue

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf en voeg 1 eetlepel basterdsuiker per keer al kloppend toe tot een glad, glanzend mengsel ontstaat.
  3. Voeg de maïzena en azijn toe.
  4. Schep 4 bergjes schuim op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met een paletmes tot een mooie vorm.
  5. Schuif in de oven en bak 1,5 uur. Schakel de oven uit en laat helemaal afkoelen.

Opmaak

Bereidingstijd: 15 minuten

Tip

De limoncello kan vervangen worden door suikersiroop als je het alcoholvrij wilt houden.

Probeer ook eens

Japanese fluffy pancakes

Japanese fluffy pancakes

Sweet bites met Latte Macchiatio

Sweet bites met Latte Macchiatio

Luchtige meloensoep met crackertjes van ham en filodeeg

Luchtige meloensoep met crackertjes van ham en filodeeg

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen