Miso ramen soep

Miso ramen soep
  • Aantal personen 10 personen

Ingrediënten

  • 20 g donkere sesamolie
  • 8 g knoflook
  • 15 g gember
  • 80 g sjalotjes
  • 8 g gekneusde sesamzaadjes
  • 8 g gebakken sambal
  • 45 g light miso
  • 8 g palmsuiker
  • 30 g sake
  • 15 g kikoman sojasaus
  • 1 l water
  • 16 g Knorr Kippenbouillon authentiek
  • 200 g boekweit soba noedels
  • 10 st eieren
  • 1 bosje lente ui
  • 1 st rode chili peper
  • 200 g taugé
  • 250 g kimchee
  • 400 g gekookt spek
  • 250 g zeewiersalade
  • 10 g sesamzaadjes
  • 1 bosje koriander

Bereiding

  1. Verwarm de sesamolie en stoof hierin knoflook, gember en de sjalotjes.
  2. Voeg de sesamzaadjes, sambal, miso en de palmsuiker toe.
  3. Voeg de sake, sojasaus en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat het geheel even trekken passeer de bouillon.
  5. Kook de soba noedels gedurende 6 minuten.
  6. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  7. Snijd de lente ui en de chilipeper in ringetjes en maak de taugé schoon.
  8. Snijd kimchee en het gekookte spek in plakken.
  9. Verdeel de garnituren in de kommen en schep de bouillon erover.
  10. Maak de miso ramen soep af met wat sesamzaadjes en koriander.

Probeer ook eens

Oestermaki met komkommer en mierikswortelschuim

Oestermaki met komkommer en mierikswortelschuim

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen