‘Dame blanche’ met koffie

‘Dame blanche’ met koffie
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Kaas & zuivel, Kerst, Koffie, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Koken

Ingrediënten voor de witte chocoladesaus

  • 50 g melk
  • 50 g slagroom
  • 15 espressobonen
  • 150 g witte chocolade

Ingrediënten voor de chocolademousse

  • 4 dl slagroom
  • 2 tl oploskoffie
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 el poedersuiker
  • scheutje armagnac
  • 100 g witte chocolade
  • 12 bolletjes chocolade-ijs
  • chocoladeparels

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de saus de melk met de slagroom en laat er 10 minuten de espressoboontjes in trekken.
  2. Giet door een zeef, verwarm opnieuw en los er de witte chocolade in op.
  3. Meng de ingrediënten voor de chocolademousse goed met een staafmixer, giet door een fijne zeef en schenk in een sifon. Belucht met 1 patroon en zet koud weg.
  4. Smelt de witte chocolade, schenk op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier op.
  5. Rol uit met behulp van een deegroller tot een dunne laag en laat iets uitharden. Snijd er driehoeken van en laat volledig uitharden.
  6. Dresseer het ijs in een klassieke ijscoupe en spuit er een mooie rozet van de chocolademousse op.
  7. Steek er de wittechocoladegarnering in en schenk er aan tafel de warme chocoladesaus bij. Garneer met enkele chocoladeparels.

Tip

Voor dit recept is een sifon (slagroomspuit) en gaspatronen nodig.

Probeer ook eens

Shortbread met gezouten caramel

Shortbread met gezouten caramel

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Vijf bereidingen van biet

Vijf bereidingen van biet

Kooktechniek

Koken

Koken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen