Nigiri sushi met gerookte bietjes en sesam soja

Nigiri sushi met gerookte bietjes en sesam soja
  • Aantal personen 10
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g sushi rijst
  • 15 mini bietjes
  • 50 vegan mayo
  • 10 wasabi
  • 75 ingemaakte gember
  • 10 Sesamzaad, geroosterd
  • 1 bakje klaverzuring
  • 10 oost Indische kers bloemen
  • 0,5 dl Hellmann’s Sesam Soy Vinaigrette
  • dark aged soja saus
  • sushi rijstazijn

Bereidingswijze

  1. Was de rijst en kook deze met 6 dl water gedurende 20 minuten.
  2. Schep de rijst op een plateau, besprenkel rijk met sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
  3. Vorm met de hand 30 stuks sushi.
  4. Kook de bietjes in water met wat zout ca. 20 minuten.
  5. Maak de bietjes schoon en rook ze rustig ca. 10 minuten in een rookoven.
  6. Snijd ze in dunne plakjes.
  7. Meng de wasabi met de vegan mayo.
  8. Doe de wasabi saus in een spuitzakje.
  9. Beleg de sushi met een de plakjes ingemaakte gember.
  10. Spuit er wat wasabi saus op en verdeel hierop de gesneden bietjes.
  11. Garneer met de Oost Indische kers en de klaver zuring.
  12. Roer wat donkere soja saus door de vinaigrette en verdeel deze over de borden.
  13. Zet de nigiri sushi erop en maak af met geroosterde sesamzaadjes.

Probeer ook eens

Hummus

Hummus

Espuma van groene asperges met laagjes eiwit en eigeel

Espuma van groene asperges met laagjes eiwit en eigeel

Kalfswang in nestje van kataifi en aubergine-kikkererwtencurry

Kalfswang in nestje van kataifi en aubergine-kikkererwtencurry

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen