Noordzeebisque

Noordzeebisque
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Kerst, Schaal & schelpdieren, Soep
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 1 hele krab of 4 krabklauwen
  • Limoenblaadjes (bij gebruik hele krab)
  • 1 kg Noordzeevissoep (Smit Vis)
  • 125 ml slagroom
  • 4 el cognac
  • 2 el Pernod
  • 4 el roomboter,
  • 1 tl rode tabasco
  • ½ sinaasappel
  • Zeewier
  • boragecress
  • shizo purper

Bereidingswijze

  1. Voor de hele krab (de klauwen zijn vaak al voorgekookt): breng een ruime pan met water aan de kook en voeg zodra het water kookt ruim zout en een paar limoenblaadjes toe. Kook de hele krab in ongeveer 5 minuten gaar.
  2. Verwarm de bouillon in een steelpan tegen de kook aan en schenk er geleidelijk de room, cognac en Pernod bij.
  3. Breng het geheel aan de kook. Haal van het vuur en klop er met een garde de boter doorheen tot een luchtig geheel. Breng de bisque naar wens op smaak met de (rode) tabasco, versgemalen peper en zout. Knijp de halve sinaasappel erboven uit.
  4. Mix met de staafmixer tot een luchtige massa. Schenk de bisque voorzichtig in 4 voorverwarmde diepe borden. Leg in elk bord een aantal stukken krabvlees en daar bovenop in een rechte lijn het zeewier. Bestrooi met de cressen. Serveer direct.

Probeer ook eens

Champignonsoep met tortellini en bladselderij

Champignonsoep met tortellini en bladselderij

Pompoensoep met Gruyèrekaas en pompoenpitten

Pompoensoep met Gruyèrekaas en pompoenpitten

Tartaar van wilde zeebaars

Tartaar van wilde zeebaars

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen