Oestermaki met komkommer en mierikswortelschuim

Oestermaki met komkommer en mierikswortelschuim
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Soort Groenten, Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 12 blanche oester
  • 1 komkommer
  • 100 gr rijstazijn
  • 35 gram sake
  • 100 gram mirin
  • 5 gram gelatine (4dl)
  • mierikswortel
  • borage cress
  • 3 radijsje, dungesneden
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en snijd deze in zeer dunne linten.
  2. Open de oester en zorg dat het oestervocht bewaard blijft. Houd de oester dus goed recht.
  3. Snijd de oesters zorgvuldig uit de bolle schelp.
  4. Vermeng de rijstazijn, saké, mirin en het suikerwater.
  5. Verwarm het oestervocht met dit mengsel en los hierin de gelatine op.
  6. Schenk alles in een sifon, draai de kop erop en voeg drie patronen toe. Laat hem daarna 2 uur rusten in de koelkast.
  7. Besmeer het komkommerlint met mierikswortel en rol deze om de oester.
  8. Decoreer het geheel met dungesneden radijs, borage cress en het schuim van de mirin.

Probeer ook eens

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Kruidige roomsoep van oesters

Kruidige roomsoep van oesters

Babi Goreng

Babi Goreng

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen