Oesters met een sabayon van verveine

Oesters met een sabayon van verveine
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Voorgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Pocheren

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Laat de wijn met het water, de azijn, de peperkorrels, het sjalotje en de takjes verveine inkoken tot ongeveer de helft.
  2. Laat afkoelen.
  3. Klop de vloeistof au bain-marie op met de eierdooiers tot hij niet meer terugloopt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Open de oesters en zet de helft ervan op een plateau in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  5. Laat ze 4 minuten in hun eigen vocht pocheren.
  6. Giet het vocht van de oesters af en schep de sabayon erop.
  7. Leg om en om rauwe en gepocheerde oesters op een bord met zeezout.
  8. Geef er citroen of limoen bij en garnering als frisée en bijvoorbeeld gefrituurde schorseneren.

Probeer ook eens

Saffraan Kroepoek

Saffraan Kroepoek

Pompoen tapenade

Pompoen tapenade

Mosterdcrèmesoep met kaascrouton

Mosterdcrèmesoep met kaascrouton

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen