Oesters met Granny Smith appel, citroensorbet en komkommer

Oesters met Granny Smith appel, citroensorbet en komkommer
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 8 oesters
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 1/4 komkommer
  • 4 kleine bolletjes citroensorbet
  • Citroen

Bereidingswijze

  1. Steek 8 mooie bolletjes uit de appel en maak enkele mooie lintjes van de komkommer.
  2. Draai de rest van de Granny Smith en de komkommer door de sapcentrifuge en verfris het sap met een beetje citroensap.
  3. Kruid de appelbolletjes en de komkommerlintjes met citroenrasp en –sap.
  4. Steek de oesters open, haal de oester los en leg de oesters in de schelp op een schaal.
  5. Schenk er een klein beetje van het appel-komkommersap over en leg er een lintje komkommer en appelbolletje op.
  6. Werk af met een klein bolletje citroensorbet.

Tip: past perfect bij Bulldog gin and Tonic

  • 50 ml Bulldog gin
  • 150 ml Fever Tree indian tonic

Bouw het drankje op over ijsblokjes in een copacabana glas. Garneer met een limoen schilletje

Probeer ook eens

Warmgerookte zalm op krokant ciabattabrood met zoetzure bietjes en komkommer

Warmgerookte zalm op krokant ciabattabrood met zoetzure bietjes en komkommer

Blini's met topping van bijzondere algenkaviaar

Blini's met topping van bijzondere algenkaviaar

Granité Gin Tonic met oester en salsa van komkommer

Granité Gin Tonic met oester en salsa van komkommer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen