Oliebollen met hazelnoot, suikerspin en Nutella

Oliebollen met hazelnoot, suikerspin en Nutella
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Brood, Kaas & zuivel, Kerst, Noten & zaden, Patisserie
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Koken

Ingrediënten

  • 4 oliebollen
  • 4 el nutella
  • 1 dl slagroom
  • 2 el kristalsuiker
  • 16 geroosterde hazelnoten
  • goudpoeder
  • 4 plukjes suikerspin (044743)

Bereidingswijze

  1. Roer 2 eetlepels Nutella goed los, zodat het iets dunner wordt. Voegen eventueel een druppeltje water toe en haal de bovenkant van de oliebollen door deze Nutella.
  2. Klop de slagroom lobbig en meng er voorzichtig de rest van de Nutella door. Zet koud weg.
  3. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker tot deze begint te karamelliseren. Prik 12 hazelnootjes aan sluitspelden en haal door de karamel. Hang de spelden over een draad, zodat de karamel gaat hangen en er een sliert ontstaat. Verwijder vervolgens voorzichtig de spelden. Je kunt dit ook met prikkers doen en deze in een piepschuimen bak prikken.
  4. Hak de rest van de hazelnoten fijn en kleur met een beetje goudpoeder.
  5. Maak met behulp van twee lepels een mooie quenelle van de room op de oliebol en zet er de gekaramelliseerde nootjes tegenaan.
  6. Leg er een toefje suikerspin op en bestrooi met het poeder van hazelnoot.

Tip

Om te voorkomen dat de oliebollen gaan ‘rollen’ tijdens het serveren kun je ze in een caise (papieren cupcake vormpje) zetten. Art. nr. 447082

Probeer ook eens

Citroentaartje met appel-muntsalade

Citroentaartje met appel-muntsalade

Zwarte-truffelmacarons met cranberrysaus

Zwarte-truffelmacarons met cranberrysaus

Frozen Smoothiebowl RED

Frozen Smoothiebowl RED

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen