Oma’s opbakaardappels

Oma’s opbakaardappels
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht
  • Soort Aardappelen, Groenten, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 800 g lichtkruimige aardappels
  • 3 flinke el roomboter
  • 2 zoete uien
  • ½ bosje platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of houd ze juist wat grover.
  2. Was de aardappels, giet af en zet vervolgens op met gezouten water.
  3. Breng aan de kook, laat ongeveer 15 minuten koken (bij dunne plakjes beduidend korter). De aardappels moeten net beetgaar zijn.
  4. Giet af, laat goed uitwasemen en iets afkoelen, maar spoel ze NIET af. Plaats een nacht in de koelkast.
  5. Verwarm de volgende dag de roomboter in een ruime antiaanbakpan tot deze goed begint te bruisen en voeg de aardappels toe.
  6. Laat op een middelhoog vuur 15 minuten bakken en schep vooral niet teveel om. Schud ze juist iedere 5 minuten om. Daardoor worden ze veel mooier krokant en vallen ze niet volledig uit elkaar.
  7. Snipper ondertussen de uien en voeg deze na 10 minuten toe aan de aardappels, zodat ze mooi glazig mee kunnen bakken.
  8. Hak de peterselie fijn, meng door de aardappels en kruid het geheel met zout en versgemalen peper.

Tip

-Hoe kruimiger de aardappels hoe meer ze tijdens het bakken uit elkaar vallen en dus krokante stukjes krijgen. -Je kunt eventueel aan het einde van de baktijd nog wat gerookte spekblokjes toevoegen om het wat hartiger te maken.

Probeer ook eens

Vegan salade van curly kale

Vegan salade van curly kale

Gourmet: saltimbocca

Gourmet: saltimbocca

Wentelteefjes met gebrande suiker & hibiscusjam

Wentelteefjes met gebrande suiker & hibiscusjam

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen