Oosterse blini’s van kikkererwten met crème fraîche & linzensalade

Oosterse blini’s van kikkererwten met crème fraîche & linzensalade
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Groenten

Ingrediënten Blini's

  • 1 blik kikkererwten (425 g)
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit

Ingrediënten Linzensalade

  • 150 g belugalinzen, geweld en gegaard
  • 2 el groene kruiden, fijngehakt, (dragon, peterselie, bieslook)
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 ml crème fraiche
  • rode kiemgroente, ter garnering
  • Green peez, ter garnering
  • 50 g zoute pinda’s, gehakt

Bereidingswijze

  • Verwijder de vliezen van de bonen en pureer ze. Meng de sojasaus erdoor. Roer er 1 ei in zijn geheel door en van het andere ei alleen de dooier. Bak met weinig olie 4 blini’s in de koekenpan. Laat ze helemaal afkoelen.
  • Breng de belugalinzen op smaak met de kruiden, knoflook, wat olie, de citroensap, peper en zout.
  • Bestrijk de blini’s met crème fraîche en beleg ze met de linzensalade. Plaats de belegde blini’s op borden. Garneer met de green peez, rode kiem en pinda’s.

Probeer ook eens

Sinaasappel-wortelsoep

Sinaasappel-wortelsoep

Bietenmayonaisesouffle

Bietenmayonaisesouffle

Bibimbap

Bibimbap