Open ravioli met gekonfijte asperges, doperwtjes en zalm

Open ravioli met gekonfijte asperges, doperwtjes en zalm
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Lente, Pasta, Vis
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Konfijten

Ingrediënten

  • 200 gram pastadeeg
  • 12 witte asperges AA
  • 3 deciliter olijfolie
  • 480 gram kraakverse zalmfilet
  • 400 gram gedopte doperwten
  • 2 deciliter groentebouillon
  • 4 takjes verse munt
  • 4 takjes verse dille
  • citroen
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Laat het pastadeeg op keukentemperatuur komen, rol zeer dun uit en snijd in 8 rechthoeken. Kook het pastadeeg à la minute 3 minuten in ruim gezouten, kokend water.
  2. Schil de asperges grondig en snijd er de onderkant af.
  3. Verwarm de olijfolie tot 90°C in een lage pan en kruid met citroenschil, peper en zout. Leg er de asperges in en gaar ze ongeveer 30 minuten in de olie die op die temperatuur dient te blijven. Neem van het vuur en laat vervolgens uitlekken.
  4. Verwarm ondertussen de bouillon, kook er 2/3 van de doperwtjes in gaar met 2/3 van de kruiden en pureer het geheel. Slap eventueel lichtjes af met een beetje bouillon en kruid met zout, peper, citroenrasp en citroensap.
  5. Smoor de rest van de doperwtjes in een beetje olijfolie (waarin de asperges zijn gegaard) en kruid met zout en peper.
  6. Snijd de zalm in zeer dunne tranches.
  7. Dresseer de asperges op het bord en verdeel er de zalmtranches over. Schenk er de hete saus van doperwtjes overheen, zodat de zalm licht gaart.
  8. Lepel er de doperwtjes overheen en dek af met de pastavellen.
  9. Werk af met de saus, wat doperwtjes en geplukte dille en munt.

Opmaak

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Tip

De zalm kan eventueel ook worden weggelaten om er een vegetarisch gerecht van te maken. Gebruik dan 1 à 2 asperges meer per persoon.

Probeer ook eens

Crispy kwartelei met wortelpaneer

Crispy kwartelei met wortelpaneer

Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

Chocolademousse 'Lik de garde'

Chocolademousse 'Lik de garde'

Kooktechniek

Konfijten

Konfijten

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen