Oranje tompouce

Oranje tompouce
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Kaas & zuivel, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Bakken, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 1 plak Tante Fanny bladerdeeg
  • poedersuiker
  • 1 deciliter Debic crème anglaise
  • 2 deciliter slagroom
  • mespuntje Unique Xanthan
  • 6 eetl. fondant
  • enkele druppels oranje kleurstof
  • 2 handsinaasappels
  • ½ Cantaloupe meloen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Snijd 12 rechthoekige plakken van het bladerdeeg en prik er met een vork flink wat gaatjes in.
  • Bestrooi met poedersuiker en bak de plakken bladerdeeg tussen 2 bakmatjes in de voorverwarmde oven goudbruin en krokant. Reken hiervoor ongeveer 20 minuten.
  • Klop de slagroom mooi stevig, meng er de crème anglaise doorheen en bind lichtjes bij met een mespuntje xanthan. Schep in een spuitzak met een kartelmondje. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Trek met een zesteur enkele zestes van de sinaasappels. Schil de rest van de vruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Steek mooie bolletjes uit de meloen met behulp van een parisienne boor.
  • Smelt de fondant voorzichtig in de magnetron, roer er de kleurstof doorheen en haal de bovenkant van 4 plakjes afgebakken bladerdeeg er doorheen.
  • Spuit op 8 plakjes bladerdeeg mooie rozetjes van de room en leg er partjes sinaasappel tussen. Leg op elkaar, dek af met een geglaceerd plakje bladerdeeg en garneer met meloenbolletjes en de sinaasappelzestes.

Probeer ook eens

Sweet bites met Latte Macchiatio

Sweet bites met Latte Macchiatio

Sushi van banaan met kokos, marsepein en pistachenoten

Sushi van banaan met kokos, marsepein en pistachenoten

Roasted Lemon Cocktail

Roasted Lemon Cocktail

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen