Paarse zoete aardappel bloemkoolsoep

Paarse zoete aardappel bloemkoolsoep
  • Aantal personen 4-6
  • Menugang Bijgerecht, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Aardappelen, Groenten, Kerst
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 1 soeppakket (paarse zoete aardappel en bloemkool)
  • 2 el olijfolie
  • ¼ paarse bloemkool
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 paarse zoete aardappel of 2 truffelaardappels
  • 2 el popcorn
  • 2 el zure room
  • 1 tl mierikswortelpasta

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd in fijne roosjes.
  2. Maak de knoflook en de ui schoon en snipper fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Ris de tijm van de takjes.
  3. Verwarm in een ruime pan olijfolie, fruit er circa 7 minuten bloemkool en rode peper met het kaneelpoeder in.
  4. Voeg de ui, knoflook en zoete aardappel toe, fruit kort mee en voeg dan de tijm, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  5. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Is de soep te dik, verdun dan iets met water. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Schil de zoete aardappel, schaaf op de mandoline in zeer dunne plakjes en was onder de koude kraan. Dep zeer goed droog en frituur kort in hete olie.
  7. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en kruid met een snufje zout.
  8. Snijd kleine roosjes van de paarse bloemkool en rooster deze kort in een druppeltje olijfolie tot ze nét beetgaar zijn.
  9. Dresseer de soep in diepe borden, verdeel er de geroosterde bloemkoolroosjes over en steek er de chips van paarse aardappel en popcorn tussen. Garneer ten slotte met de spierwitte room.

Tip

Kleur de soep nog dieper met een scheutje bietensap.

Probeer ook eens

Lauwwarme oesters met hartige crumble

Lauwwarme oesters met hartige crumble

Krieltjes, gebakken in eendenvet

Krieltjes, gebakken in eendenvet

Amuse van haringsalade met dille - sour cream crisp

Amuse van haringsalade met dille - sour cream crisp

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen