Paella met konijn

Paella met konijn
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Vlees - wild
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 1 kg konijn, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 150 gram peultjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel, paprikapoeder
  • 1 groene paprika, schoongemaakt, in reepjes
  • 1 rode paprika, schoongemaakt, in reepjes
  • 1 tomaat, zonder zaadjes, ontveld
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/2 theelepel verkruimelde saffraandraadjes
  • 500 gram paellarijst
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 gram doperwten, gekookt
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een paellapan en bak de stukken konijn hierin goudbruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Doe de knoflook, de sjalot, de peultjes, het paprikapoeder en de helft van de paprikareepjes in de paellapan en laat 5 minuten bakken op laag vuur.
  4. Roer er de in brunoise gesneden tomaat bij.
  5. Breng de bouillon aan de kook en voeg de witte wijn en de saffraan toe.
  6. Roer de ongekookte rijst goed door de inhoud van de paellapan.
  7. Giet er dan de bouillon bij en laat koken tot de meeste bouillon is opgenomen door de rijst.
  8. Breng op smaak met zout en meng er de stukken konijn door.
  9. Leg de rozemarijn op de rijst.
  10. Zet de pan in een oven van 190°C gedurende 10 minuten totdat de rijst bijna gaar is.
  11. Haal de pan uit de oven en zet met folie afgedekt nog 10 minuten weg.
  12. Verwijder de folie, strooi de rest van de paprika en erwten er overheen.
  13. Serveer direct.

Probeer ook eens

Gegrilde coquilles en scholfilet met basilicumcroûte

Gegrilde coquilles en scholfilet met basilicumcroûte

Lamsstoof in deegjasje

Lamsstoof in deegjasje

Duivenbouillon met paddenstoelen

Duivenbouillon met paddenstoelen