Paling in het groen

Paling in het groen
  • Soort Kerst

Ingrediënten

  • Palingfilet
  • Japanse Kewpie mayonaise
  • Affila cress
  • Haringkaviaar
  • Zoetzure radijs
  • Olie van peterselie en knoflook

Zoetzure radijs

  • Radijs
  • Witte wijnazijn
  • Suiker, gelijke hoeveelheid als de witte wijnazijn

Olie van peterselie en knoflook

  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Peterselie

Bereiding

Zoetzure radijs

  1. Voeg de witte wijnazijn en suiker in gelijke delen bij elkaar en breng dit tegen de kook aan.
  2. Wanneer dit bijna kookt haal je het weer van het vuur en laat je het afkoelen.
  3. Eenmaal afgekoeld leg je de plakjes radijs er in, voor minstens vier uur.

Olie van peterselie en knoflook

  1. Vijzel de knoflook en peterselie tot een gladde massa.
  2. Voeg druppelsgewijs de olie toe, draai niet te lang verder want dan heb je kans op verkleuring.

Paling in het groen

  1. Snijd aan de onder- en bovenzijde van de palingfilet de punten weg.
  2. Schraap het vet van de paling af.
  3. Snijd de filet over de lengte door de helft en plaats een helft in een S-vorm op het bord.
  4. Gebruik een pincet om de zoetzure radijs langs de palingfilet te leggen.
  5. Voeg de Kewpie mayonaise en haringkaviaar toe.
  6. Gebruik een pincet om de Affila cress te placeren.
  7. Top af met de knoflookpeterselie-olie.

Opmaak

Maak gebruik van een pincet om de ingrediënten op de juiste plek te leggen en een waar kunstwerk te creëren!

Tip

Snijdt de puntjes van de flesjes met olie en mayonaise er niet te kort af, maar iets verder. Zo gaat de inhoud er makkelijk uit. Let op: niet in de fles knijpen, maar speelse dotjes maken. Als je palingfilet niet over de lengte snijdt kun je de vorm niet maken, hoe dunner hoe flexibeler.

Probeer ook eens

In zijn geheel geroosterde romanesco

In zijn geheel geroosterde romanesco

Gerookte heilbotfilet met kokkels & langoustines

Gerookte heilbotfilet met kokkels & langoustines

Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc

Gebakken aardpeer met, boerenkool en beurre blanc

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen