Pan focaccia

Pan focaccia
  • Aantal personen 1 pan focaccia
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Brood, Fruit, Kaas & zuivel, Lente, Patisserie, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 3,5 el Nuñez de Prado olijfolie
  • 335 g water
  • 250 g fetakaas
  • 4 el uitgelekte taggia-olijven
  • 6 gezouten ansjovisfilets
  • Italiaanse kruidenmix
  • grof zeezout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het bakmeel in een kom en voeg er de olijfolie en het water aan toe.
  3. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg nog wat extra bakmeel toe als het te dun is of juist een scheutje water als het te stevig is.
  4. Verkruimel de fetakaas en meng door het deeg.
  5. Vet een vuurvaste pan in met olie en verdeel het deeg over de bodem.
  6. Verdeel er de olijven en de ansjovisfilets over en druk in het deeg.
  7. Maal wat versgemalen peper en een klein snufje grof zout over het deeg en druk er her en der nog wat takjes tijm, oregano, rozemarijn en blaadjes salie in.
  8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 35-40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  9. Neem uit de oven, druppel er lekker wat van de goede olijfolie overheen en laat je gasten zelf een stuk van het brood scheuren of snijden.

Opmaak

45-50 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Vlechtbrood met kaneel en maanzaad

Vlechtbrood met kaneel en maanzaad

Nomadisch twaalfuurtje

Nomadisch twaalfuurtje

Vega Kimchi Quesadilla met sriracha

Vega Kimchi Quesadilla met sriracha

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen