Panna cotta met gekonfijte asperge toppers en rabarber

Panna cotta met gekonfijte asperge toppers en rabarber
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 600 gram slagroom
  • 2 vanillepeulen
  • 610 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 20 asperge toppers
  • ½ liter water
  • schil van 1 citroen
  • 400 gram rabarber
  • 60 gram frambozen

Bereidingswijze panna cotta

  1. Verwarm 300 gram slagroom met de suiker en vanille en laat het voor de helft inkoken.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Los de gelatine in het warme roommengsel op en laat het afkoelen.
  4. Klop de andere 300 gram slagroom lobbig en spatel door het koude mengsel.
  5. Stort in de glaasjes en laat stevig worden in de koeling.

Bereidingswijze aspergetoppers

  1. Breng water, suiker en citroenschil aan de kook en laat het rustig ¼ inkoken.
  2. Doe de aspergetoppers in een weckpot en schenk hierop het hete vocht. Sluit het deksel en laat het minimaal 1 dag staan.

Bereidingswijze rabarbercompote

  1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en was deze goed.
  2. Doe de rabarber met de suiker en frambozen in een pan en laat het op laag vuur al roerende gaar worden.
  3. Laat de compote afkoelen.

Tip

Doe wat rabarber in een glas en serveer dit met heerlijke frambozen en aspergetoppers.

Probeer ook eens

Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamicostroop

Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamicostroop

Kletskop van geitenkaas met pompoenchutney

Kletskop van geitenkaas met pompoenchutney

Rummy Old Fashioned

Rummy Old Fashioned

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen