Pantosti van avocado, spinazie en bacon

Pantosti van avocado, spinazie en bacon
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Brood, Groenten, Kaas & zuivel, Lente
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 8 mooie plakken grof desembrood
  • 2 avocado’s
  • 100 g gewassen spinazie
  • 8 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 160 g geraspte cheddar
  • 2 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Smoor de spinazie zeer kort in een beetje roomboter en kruid met zout en peper. Laat vervolgens zeer goed uitlekken op een zeef.
  2. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  3. Leg de plakken brood naast elkaar en leg op iedere plak een plakje bacon.
  4. Verdeel er de plakjes avocado over en kruid met zout en peper.
  5. Verdeel de spinazie over 4 plakken brood, druk plat en verdeel daar de geraspte kaas over.
  6. Leg de andere plak brood er omgekeerd op en duw goed aan.
  7. Verwarm de boter in een anti-aanbakpan tot deze gesmolten is en bak er om en om de pantosti’s in tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  8. Snijd doormidden en serveer onmiddellijk.

Opmaak

20 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Vegan wafels met gebakken peer

Vegan wafels met gebakken peer

Worstenbroodje met boerenkoolstamppot

Worstenbroodje met boerenkoolstamppot

Pirate's Treasure

Pirate's Treasure

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen