‘Passie voor goud’ cocktail van passievrucht en witte chocolade

‘Passie voor goud’ cocktail van passievrucht en witte chocolade
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Exoten, Fruit, IJs, Kerst, Mousse, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Koken, Binden, Marineren, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 2 passievruchten
  • 4 bolletjes passievruchtensorbet
  • 250 ml slagroom
  • 250 g witte chocolade
  • 1 eidooier
  • 4 tl gevriesdroogde passievrucht (Sosa)
  • 1 tl togarashi of chilipoeder
  • 8 topjes limoencress
  • bladgoud

Bereidingswijze

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. nijd de passievrucht doormidden, lepel leeg en meng door de mangoblokjes.
  3. Schep een volle eetlepel van dit vruchtvlees onder in een cocktailglas.
  4. Breng de slagroom aan de kook en neem de pan van het vuur.
  5. Voeg de witte chocolade en de eidooier toe en blijf het geheel met een spatel doorroeren tot de chocolade is opgelost.
  6. Vul een sifon met de chocolademassa, belucht met 2 patronen en schud grondig.
  7. Schep een mooie bol van de sorbet op het vruchtvlees en spuit er met de sifon het lauwwarme chocoladeschuim op.
  8. Bestrooi met een mespuntje chilipoeder (of togarashi), een lepeltje gevriesdroogde passievrucht en 2 topjes limoencress. Garneer ten slotte met een beetje bladgoud.

Opmaak

Het oog wil ook wat. Dresseer de salade luchtig onder in het cocktailglas. Schep hier een bol passievruchtenijs op. Verdeel het luchtige schuim van witte chocolade over de cocktail. Top het schuim af met de topping.

Tip

Bereid de salade een paar uur van tevoren voor, dit bespaart je tijd tijdens het diner. De smaken worden alleen maar beter als de salade al af is. Maak het schuim meteen na het hoofdgerecht, zo heb je maar enkele minuten nodig om het dessert te dresseren. Schud de kidde goed van tevoren zodat het schuim zo luchtig mogelijk is.

Probeer ook eens

Naked cake met vijgen en citroentijm

Naked cake met vijgen en citroentijm

IJscoupe Plaza

IJscoupe Plaza

Broodje gezond

Broodje gezond

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen