Perenmuffins

Perenmuffins
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hapje
  • Soort Ei, Fruit, Patisserie, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 300 gram stoofperen, geschild en in vieren
  • 1 dl water
  • 2 cm kaneelstokje
  • 260 gram rietsuiker
  • kneepje citroensap
  • 2 gram aardappelmeel
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 (grote) scharreleieren op kamertemperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 120 gram brie, in 12 plakjes

Bereidingswijze

  1. Verwijder de klokhuizen uit de peren en stoof de peren in het water met de kaneel, 10 gram suiker en citroensap beetgaar.
  2. Verwijder het kaneelstokje en bind het stoofvocht met het aardappelmeel.
  3. Snijd de afgekoelde peren in brunoise (houd 12 partjes apart voor de garnering).
  4. Mix de boter met de rest van de suiker op middelhoge snelheid door elkaar tot een lichte en luchtige massa.
  5. Voeg daarna al mixend een voor een de eieren toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel.
  6. Voeg tot slot de melk toe en mix nog 2 minuten tot een luchtig en glad beslag.
  7. Vul 12 ingevette muffinvormpjes voor ongeveer de helft met het beslag.
  8. Lepel hierop de helft van de perenbrunoise, plaats hierop de rest van het beslag en decoreer met perenbrunoise.
  9. Bak de muffins circa 20-25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 170 graden, waarvan de laatste 3 minuten met een plakje brie erop.
  10. Serveer met een partje stoofpeer.

Probeer ook eens

Vergulde eieren

Vergulde eieren

Tapasbroodjes

Tapasbroodjes

Veggie BBQ: Gegrilde courgette met citroentijm en peterselie

Veggie BBQ: Gegrilde courgette met citroentijm en peterselie

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen