Pittige kaasfondue met chorizo

Pittige kaasfondue met chorizo
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Kerst, Noten & zaden, Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen, Bakken, Warmhouden

Ingrediënten

  • 150 g chorizo
  • 8 chilistripes
  • 3 dl witte wijn
  • 300 g graspte gruyère
  • 300 g geraspte emmentaler
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • 1 el maizena
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in kleine stukjes.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem en smoor er zachtjes de chorizo in tot het vet begint los te laten. Zet het vuur iets hoger en voeg de chilistripes toe. Laat nog even bakken tot de chorizo krokant begint te worden.
  3. Blus de pan af met witte wijn, zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje beide kaassoorten toe.
  4. Blijf roeren tot de kaas volledig is opgelost.
  5. Let op dat het geheel niet meer gaat koken.
  6. Breng de kaasfondue op smaak met het sap en de rasp van de citroen, versgemalen peper en zout.
  7. Serveer de kaasfondue met ingemaakte artisjok, gepofte paprika, geroosterde courgette en versgebakken brood.

Probeer ook eens

Flammkuchen Zoet

Flammkuchen Zoet

Kreeftenstaart met gerookte ribeye

Kreeftenstaart met gerookte ribeye

Lamskoteletjes met spicy linzen

Lamskoteletjes met spicy linzen

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen