Plaattaart van tomaten met truffelburrata

Plaattaart van tomaten met truffelburrata
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Lente
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 1 plak Tante Fanny hartige taartdeeg
  • 1 kg diverse tomaten
  • 6 el verse pesto
  • 4 takjes oregano
  • 1 truffelburrata
  • olijfolie Nuñez de Prado
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de plak deeg op een bakplaat en smeer rijkelijk in met de pesto. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snijd grotere exemplaren in dikke plakken.
  4. Verdeel de tomaten naar eigen inzicht over de voorgebakken bodem en ris er de oregano overheen. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  5. Bak de taart nog ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin in de oven.
  6. Leg er de burrata op, besprenkel met de olijfolie en maal er nog wat peper over.

Opmaak

50 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Overnight Oats

Overnight Oats

Katsu kare

Katsu kare

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen