Pompoen-kerriesoep met pittige fazantfilet

Pompoen-kerriesoep met pittige fazantfilet
  • Aantal personen 8
  • Menugang Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Gevogelte, Groenten, Soep
  • Seizoen Winter

Ingrediënten soep

  • 2,5 kg pompoen (bijv. flespompoen)
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram winterpeen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 2 liter water
  • 2 eetlepels Knorr professional groenten bouillon gelei
  • 1 à 2 eetlepels Knorr professional kerrie curry puree
  • Zout en peper

Ingrediënten Chipotle kruidenmix

  • 1 eetlepel chipotle flakes
  • 2 eetlepels gerookt paprika poeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel knoflookgranulaat
  • 1 theelepel uiengranulaat

Overige ingrediënten

  • 3 fazantfilets
  • 100 gram walnoten gehakt
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 2 eetlepels walnootolie

Bereidingswijze

  1. De chipotle flakes tot een zeer fijn poeder malen in een koffiebonenmaler of vijzel en mengen met de overige ingrediënten voor de kruidenmix
  2. Fazantfilets uit de verpakking halen, eventuele veertjes verwijderen en licht kruiden met de kruidenmix. Gekoeld wegzetten
  3. Voor de soep de pompoen halveren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken van circa 1 cm
  4. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook en laurierblaadjes toe. Schenk het water erbij en voeg de Knorr professional groenten bouillon gelei toe. Breng aan de kook en laat alles in circa 30 min. gaar worden
  5. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de Knorr professional kerrie curry puree, peper en zout
  6. Hak de walnoten fijn tot kleine stukjes
  7. Verkruimel de verse geitenkaas tot kleine stukjes
  8. Hak de koriander zeer fijn
  9. Soep maken/verwarmen
  10. Fazantfilet op een hete barbecue (eventueel met gietijzeren rooster) kort grillen tot de huid krokant is en de filet gaar is. Fazant kort laten rusten, daarna trancheren in dunne plakjes
  11. Soep in diep bord schenken, in het midden een torentje maken van de fazantplakjes, geitenkaas, walnoten. Torentje besprenkelen met de fijngehakte koriander en de soep besprenkelen met enkele druppels walnootolie

Bron: Smokey Goodness

Probeer ook eens

Salade van gepofte appel, gegrilde schorseneren, granaatappel en geitenkaas

Salade van gepofte appel, gegrilde schorseneren, granaatappel en geitenkaas

Boerenkool frittata

Boerenkool frittata

Loaded Fries London

Loaded Fries London