Pulled Duck "Rossini"

Pulled Duck "Rossini"
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Gevogelte
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 4 briochebroodjes
  • 320 gram pulled duck
  • 1 vastkokende aardappel
  • flinke klont roomboter
  • 50 gram Salad Peas
  • 4 theel. portsiroop
  • 8 plakjes foie fin
  • 4 theel. O’Life truffelmayonaise
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de aardappel, snijd in zo fijn mogelijke blokjes en spoel onder de koude kraan tot het water helder is. Laat heel goed uitlekken.
  3. Verwarm de roomboter in een anti-kleefpan tot deze begfint te bruisen en bak er op een laag vuurtje de aardappelblokjes in tot ze goudbruin en krokant worden. Kruid met zout en peper en laat goed uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Verwarm de pulled duck in een droge anti-kleefpan tot het mooi warm is en er krokante stukjes beginnen te ontstaan.
  5. Maak de Salad Peas lichtjes aan met de truffelmayonaise. Snijd de broodjes doormidden en verdeel de Salad Peas over de onderste helft.
  6. Schep er de pulled duck op met op ieder broodje 2 plakjes foie fin. Druppel er nog wat truffelmayonaise en de poortsiroop overheen.
  7. Strooi er de aardappelkaantjes over en sluit het geheel met de bovenste helft van het broodje.

Probeer ook eens

Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Erwten-pastaella met vongole en kwartelpootjes

Erwten-pastaella met vongole en kwartelpootjes

Zoete tosti

Zoete tosti