Quesadilla’s

Quesadilla’s
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tortillawraps
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 2 deciliter melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • Scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175graden met bovenwarmte
  2. Laat de roomboter smelten in een steelpan, voeg de tarwebloem toe en maak er een blanke roux van
  3. Voeg al roerend de melk toe en laat langzaam aan de kook komen. Blijf roeren tot alle klontjes zijn opgelost
  4. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer op een laag vuur tot de kaas is opgelost
  5. Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes, meng door de mornaysaus en roer er de tomatenketchup doorheen
  6. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Snijd de broccoli eveneens in fijne blokjes. Snijd de tomaten in stukjes
  7. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit er de paprika in aan. Voeg de courgette en de tomaat toe en laat fruiten tot het mooi glazig is. Breng eventueel lichtjes op smaak met zout en peper
  8. Leg de tortillawraps naast elkaar op de werkbank en smeer ze in met de mornaysaus
  9. Verdeel het groentemengsel over 2 wraps, bestrooi met de rest van de geraspte kaas en dek af met een omgekeerde tortillawrap. Druk goed aan en leg op een bakplaat
  10. Laat in de oven goed warm en krokant worden, de vulling zal dan zachtjes smelten
  11. Snijd in puntjes en serveer als een stapel in een minipannetje

Probeer ook eens

Parelhoenpakketje met koolraappuree & koffiesaus

Parelhoenpakketje met koolraappuree & koffiesaus

Pattison met pastinaak-peenpuree, paddenstoelen & noten-gortcrumble

Pattison met pastinaak-peenpuree, paddenstoelen & noten-gortcrumble

Frittata van asperges, bosui, basilicum en Emmentalerkaas

Frittata van asperges, bosui, basilicum en Emmentalerkaas