Rabarbersorbetijs

Rabarbersorbetijs
  • Menugang Nagerecht
  • Soort IJs

Ingrediënten

  • 600 g rabarber
  • 200 g suiker
  • ½ citroen
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng met de suiker en het sap van de halve citroen.
  2. Doe alles in een steelpan met de steranijs en kaneel en zet het op laag vuur. Op een gegeven moment gaat de suiker smelten en wordt de rabarber vochtig. Laat de rabarber zo in zijn eigen vocht garen (als het wat te droog wordt, kun je een paar eetlepels water toevoegen). Zet van het vuur als de rabarber gaar is en uit elkaar gaat vallen. Laat afkoelen.
  3. Verwijder de steranijs en de kaneel en doe de rest van het mengsel in een blender. Maal alles glad (passeren is niet nodig als je een goede blender gebruikt). Laat afkoelen in de koeling en draai er in de ijsmachine een sorbet van.

Probeer ook eens

Gekarameliseerde asperges en sinaasappel in een tulp van filodeeg

Gekarameliseerde asperges en sinaasappel in een tulp van filodeeg

Blauwe-kaasplankje met stoofpeerijs

Blauwe-kaasplankje met stoofpeerijs

Cassis T

Cassis T

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen