Raw chocolate-anijstruffels

Raw chocolate-anijstruffels
  • Aantal personen 50
  • Soort Patisserie
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 150 g slagroom
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl anijszaadjes, gevijzeld
  • ½ vanillestokje
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 500 g rauwe pure chocolade
  • 100 g geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom met de suiker, anijszaad en vanillestokjes tot lauw en laat de suiker goed oplossen.
  2. Schraap de vanillezaadjes uit het ½ vanillestukje en roer ze door het mengsel. Laat koud worden.
  3. Klop de boter zeer luchtig en meng er langzaam het afgekoelde roommengsel door. Blijf kloppen tot een mooi luchtige crème. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond van 1½ centimeter en spuit lange ‘truffels’ van 3 centimeter lang en 2 centimeter dik. Vries 1 uur aan.
  4. Rooster de kokos lichtbruin.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie tot niet heter dan 40 ℃ . Haal de bevroren truffels door de chocolade. Wentel ze door de geraspte kokos en laat circa 2½ uur afkoelen tot ze stevig zijn. Bewaar in de koeling.

Probeer ook eens

Baba au jeneversiroop met frambozen

Baba au jeneversiroop met frambozen

Sushi van banaan met kokos, marsepein en pistachenoten

Sushi van banaan met kokos, marsepein en pistachenoten

Smaakparels voor oesters

Smaakparels voor oesters

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen