Ribeye van de bbq met gegrilde sla en king boleten

Ribeye van de bbq met gegrilde sla en king boleten
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - varken

Ingrediënten

  • 4 ribeyes (Natuurvlees)
  • 5 el olijfolie
  • 2 kropjes little gem
  • 1 tl roze peper, gekneusd
  • 4 king boleten
  • 2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
  • 2 tl sherryazijn
  • 4 plakjes Beurre L&L Plaquette échalote et estragon

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Neem de ribeyes uit de koeling en bestrijk ze met 2 el olijfolie.
  2. Snijd de kropjes sla doormidden. Marineer ze met 1 eetlepel olijfolie, roze peperkorrels en wat zout.
  3. Snijd de boleten in de lengte doormidden, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en wat peper.
  4. Gril (met het rooster dicht op de kolen) de kropjes sla kort aan de snijkant en doe ze terug in de kom met de marinade. Meng er dragon door, besprenkel met de azijn en zet weg.
  5. Gril (met het rooster dicht op de kolen) de boleten rondom gaar en leg ze aan de rand van de barbecue om ze warm te houden.
  6. Gril vervolgens de ribeyes ook met het rooster dicht op de kolen. Afhankelijk van de dikte heb je 2-4 minuten per kant nodig. Keer niet te vaak, alleen als het echt te hard gaat.
  7. Serveer de sla en boleten naast het vlees en leg een plakje boter op het vlees.

Probeer ook eens

Gestoofde kalfswang met boerenkoololie

Gestoofde kalfswang met boerenkoololie

Pattison met pastinaak-peenpuree, paddenstoelen & noten-gortcrumble

Pattison met pastinaak-peenpuree, paddenstoelen & noten-gortcrumble

Kroepoek van rode biet

Kroepoek van rode biet

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen