Rodekoolmuffins

Rodekoolmuffins
  • Aantal personen 12
  • Menugang Bijgerecht, Hapje
  • Soort Aardappelen, Ei, Groenten, Kaas & zuivel, Patisserie, Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 ml melk
  • 150 gram volle kwark
  • 100 gram gesmolten boter of 100 ml olie
  • 2 scharreleieren
  • 1 eetlepel gehakte dadels
  • 2 eetlepels aardappelblokjes, gekookt
  • 1/2 Livar-speklap
  • 12 eetlepels rodekool
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Meng bakmeel en bakpoeder met zout en voeg de melk, kwark, boter en eieren toe.
  2. Schep de gehakte dadels en aardappelblokjes erdoor.
  3. Vul 12 muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag.
  4. Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Bestrooi ondertussen de speklap met zout en peper, bak deze krokant uit in eigen vet en verdeel hem in 12 stukjes.
  6. Decoreer de muffins met (warme) rodekool en een stukje speklap.

Probeer ook eens

Bamiblok uit de bossen (paddestoel)

Bamiblok uit de bossen (paddestoel)

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Zalm en spinazieroulade

Zalm en spinazieroulade