Roereitje met truffel en broodsoldaatjes

Roereitje met truffel en broodsoldaatjes
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Brood, Ei, Kaas & zuivel, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Sauteren

Ingrediënten

  • 4 kakelverse eieren
  • 15 cl slagroom
  • 1 el gezouten roomboter
  • 1 kleine wintertruffel
  • 1 tl truffeltapenade
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 2 el geklaarde boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170C.
  2. Snijd de korstjes van het brood en snijd nu mooie, dikke staafjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng de tapenade met de geklaarde boter en smeer er de broodsoldaatjes rijkelijk mee in zodat de truffelboter goed opgezogen wordt. Maal er nog wat peper en zout overheen en bak goudbruin en krokant af in de voorverwarmde oven. Draai ze tijdens het bakken nog een keer om, zodat ze aan alle kanten mooi krokant worden.
  4. Borstel de truffel goed schoon en snijd de helft in fijne blokjes. Houd de andere helft apart.
  5. Verwarm de gezouten boter in een antiaanbakpan en fruit er zachtjes de blokjes truffel in.
  6. Breek de eieren, voeg een druppel slagroom toe, klop ze los met een vork en kruid met zout en peper.
  7. Zet het vuur hoger, voeg de eiermassa toe en laat al roerende licht stollen. Het moet vooral niet te stevig worden.
  8. Neem van het vuur, schep in een hoge beker en voeg de rest van de slagroom toe. Monteer het geheel nu zeer luchtig met behulp van een staafmixer. Kruid eventueel nog na, schaaf er de rest van de truffel overheen en serveer met de soldaatjes.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Alain Thiénot Champagne Brut
Art. nr. 070128

Tip

Eieren nemen gemakkelijk smaak op, leg je ze minimaal een nacht in een glazen pot met de verse truffel, dan zullen ze het truffelaroma opnemen en dus nog meer truffelsmaak krijgen.

Probeer ook eens

Hollands garnalenbolletje met limoenkorianderdip

Hollands garnalenbolletje met limoenkorianderdip

Kip-curry

Kip-curry

Kip met paddenstoelen en prosciutto in witte wijn

Kip met paddenstoelen en prosciutto in witte wijn

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen