Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Ei, Groenten, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Gratineren, Kloppen

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met een snufje zout en peper in een kom. Klop in een andere kom de melk, eieren en boter en voeg dit mengsel bij de bloem. Laat even rusten in de koeling.
  2. Bak van dit beslag op laag vuur zes crèpes in wat boter en zorg ervoor dat ze licht van kleur blijven.
  3. Rooster de aubergine met de courgette in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  4. Meng de geroosterde groente vervolgens met de kant-enklare tartar mix.
  5. Meng de ricotta met de tapenade en besmeer hiermee de crèpes.
  6. Strijk er daarna een laag van de groentemix over.
  7. Plaats tweemaal drie crèpes op elkaar en rol strak op.
  8. Plaats er vershoudfolie omheen en laat circa één uur opstijven.
  9. Meng de panko met de parmezaan.
  10. Snijd de gekoelde rotolo in acht evengrote schijven.
  11. Bestrooi deze rolletjes met het panko-kaasmengsel en gratineer kort in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  12. Serveer met blaadjes verse salie.

Probeer ook eens

Bouillon van tomaat met geitenroomkaas

Bouillon van tomaat met geitenroomkaas

Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes

Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes

Tarbot met asperges, bloemkoolcouscous & beurre blanc

Tarbot met asperges, bloemkoolcouscous & beurre blanc

Kooktechniek

Gratineren

Gratineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen