Salade met gefermenteerde rode bieten

Salade met gefermenteerde rode bieten
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges
  • 2 el olie
  • 400 g shiitake
  • 400 g gefermenteerde bieten (zie recept ‘gefermenteerde bieten’)
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 bollen burrata (ca. 250 g)
  • handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillpan (of plaat) op hoog vuur en verwarm de oven voor op 200C. Snijd 3 cm van de aspergestelen. Hussel ze om in een kom met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de asperges zo’n 5 tot 8 minuten op de grill. Keer regelmatig.
  2. Doe de shiitakes in een kom en hussel ze om met de andere eetlepel olie. Bestrooi ze met peper en zout en doe ze over op een bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de hete oven.
  3. Snijd de bladpeterselie fijn en meng met het citroensap, de -rasp en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de geroosterde asperges over 4 borden. Halveer de bollen burrata en leg op elk bord een helft. Druk het vocht goed uit de gefermenteerde bieten en verdeel het over het bord. Verdeel de shiitakes over de salade en lepel de dressing erover. Garneer met de basilicumblaadjes.

Probeer ook eens

Loempia met pikante zuurkool en rivierkreeftjes

Loempia met pikante zuurkool en rivierkreeftjes

Opgerolde groentetuin met kreeft

Opgerolde groentetuin met kreeft

Perenmuffins

Perenmuffins

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen