Salade met Livacoppa en coquilles St. Jacques

Salade met Livacoppa en coquilles St. Jacques
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Groenten, Schaal & schelpdieren, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 12 coquilles St. Jacques, alleen de noot, schoongemaakt
  • 1 krop frisee-sla
  • 2 stronken witlof
  • 1 krop lollo rosso
  • 1 dl truffelolie
  • 16 plakken Livacoppa (dun gesneden)
  • 1 dl oude aceto balsamico
  • 10 gram truffeltapenade
  • 1 bos kervel
  • 1 bakje shiso purper
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Gril de coquilles eerst even voor.
  2. Stel een salade samen van frisee-sla, witlof en lollo rosso en breng op smaak met truffelolie, zout en peper.
  3. Gaar de coquilles in circa 3 minuten op 180°C in de oven.
  4. Rol de Livacoppa op met binnenin wat van de lollo rosso en een blaadje witlof.
  5. Leg de coquilles op het bord en wissel af met rolletjes Livacoppa.
  6. Sprenkel rondom wat aceto balsamico en truffeltapenade.
  7. Garneer met plukjes kervel en shiso purper.

Probeer ook eens

Rouleau van courgette en aubergine

Rouleau van courgette en aubergine

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Rotolo van crèpes met groente uit de tuinen van Italië

Croquembouche mini-oliebollen

Croquembouche mini-oliebollen