Sardineboter met Sardijns flatbread

Sardineboter met Sardijns flatbread
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis

Ingrediënten

  • 2 blikjes sardines, uitgelekt en olie bewaard
  • 30 g boter
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1/2 rode peper, in ringetjes
  • 6 takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt
  • 1 pak pane carasau

Bereidingswijze

  1. Doe de sardine-olie met de boter, knoflook en rode peper in een steelpan en laat op lage stand smelten en een klein halfuur trekken.
  2. Maak intussen de sardines schoon: trek de filets voorzichtig uit elkaar en verwijder de graat aan de binnenkant. Doe de vis in een mengkom van een staande mixer. Zeef het oliemengsel en schenk bij de vis. Klop 20 seconden met de garde. Voeg de peterselie toe en proef of er nog peper of zout bij moet.
  3. Laat afkoelen en serveer met de pane carasau.

Probeer ook eens

Gravad lax à la minute

Gravad lax à la minute

Haring op witlofpuree

Haring op witlofpuree

‘Passie voor goud’ cocktail van passievrucht en witte chocolade

‘Passie voor goud’ cocktail van passievrucht en witte chocolade

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen