Sashimi van tonijn

Sashimi van tonijn
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 16 groene-aspergetips
  • 2 kleine rijpe avocado’s
  • 1 tl limoensap
  • 75 ml room
  • 25 g Kizami wasabi (diepvries)
  • 10 wasabinootjes
  • 200 g tonijn
  • 4 kwarteleitjes
  • avocado-olie

Bereidingswijze

  1. Blancheer de groene-aspergetips beetgaar. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd 2 helften in dunne plakjes. Maak 4 bosjes van de aspergetips en wikkel ze in dunne plakjes avocado. Pureer de andere twee avocadohelften met de room, 20 gram van de wasabipasta, zout en versgemalen peper tot een crème.
  2. Halveer de wasabinootjes en verwijder de pinda uit het midden. Maal de buitenkanten tot een fijn gruis in een vijzel.
  3. Snijd de tonijnfilet in rechthoekige stukken. Bedek de bovenkant met een dun laagje wasabi en haal ze daarna door het wasabigruis. Snijd de tonijnstukken in plakjes.
  4. Kook de kwarteleitjes 2 minuten in kokend water. Pel de eitjes en halveer ze.
  5. Serveer de sashimi met een bosje aspergetips, een kwarteleitje en wat avocadocrème.

Probeer ook eens

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Asian paling toast

Asian paling toast

Frambozengebakjes

Frambozengebakjes

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen