Scheermessen met groene tomaten & frambozendressing

Scheermessen met groene tomaten & frambozendressing
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 8 geschilde Opperdoezer Ronde aardappelen, in partjes
  • 1 lt culinair water Oosterschelde
  • 100 g frambozen
  • 6 el druivenpitolie
  • 24 scheermessen, schoongemaakt
  • 8 bospeentjes, in dunne plakjes
  • 75 g volle kwark
  • 1 groene tomaat
  • ½ bakje slamix met eetbare bloemen
  • 1 el kruidenazijn

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelpartjes in het culinaire zeewater in circa 20 minuten gaar.
  2. Pureer de frambozen en druk de frambozenpuree door een zeef.
  3. Bak de scheermessen in porties een kleine minuut in 2 eetlepels druivenpitolie. Als ze openstaan, zijn ze goed. Haal de scheermessen vervolgens uit de schelp.
  4. Fruit de wortelplakjes in 2 eetlepels druivenpitolie tot ze zacht zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  5. Snijd de groene tomaat in dunne plakjes.
  6. Verdeel de plakjes wortel en tomaat en enkele aardappelpartjes over 4 borden, schep de scheermessen erop. Serveer de overige aardappelpartjes apart.
  7. Verwarm de frambozencoulis en druppel wat over het gerecht. Lepel 2 à 3 schepjes kwark op het bord. Schep de sla om met 2 eetlepels druivenpitolie, de kruidenazijn en versgemalen peper en zout naar smaak. Garneer de borden ermee en serveer de resterende salade apart erbij.

Probeer ook eens

Kalfswang in nestje van kataifi en aubergine-kikkererwtencurry

Kalfswang in nestje van kataifi en aubergine-kikkererwtencurry

Dry aged runderrib met zwarte-knoflooksaus

Dry aged runderrib met zwarte-knoflooksaus

Salade van gepofte appel, gegrilde schorseneren, granaatappel en geitenkaas

Salade van gepofte appel, gegrilde schorseneren, granaatappel en geitenkaas

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen