Semifreddo met oranjebloesemwater, gekonfijte wortel, saffraan en grapefruit

Semifreddo met oranjebloesemwater, gekonfijte wortel, saffraan en grapefruit
  • Aantal personen 8
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Fruit, Groenten, IJs, Lente, Patisserie
  • Kooktechniek Kloppen, Konfijten

Ingrediënten

  • 3 dl Debic parfait
  • 2 rode grapefruits
  • ½ bosje bospeen
  • 25 cl water
  • 250 g suiker
  • 10 draadjes saffraan
  • oranjebloesemwater
  • eetbare bloemetjes

Bereidingswijze

  1. Schil de bospeen, maar laat een klein beetje loof zitten.
  2. Blancheer de bospeentjes kort, spoel koud en giet af.
  3. Breng het water met de suiker aan de kook en laat pruttelen tot een suikersiroop ontstaat. Voeg er de saffraandraadjes aan toe.
  4. Doe de bospeentjes in de siroop en konfijt ze ongeveer 10 minuten in de siroop. Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
  5. Snijd de schil van de grapefruits. Snijd de segmenten tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  6. Bekleed een terrinevorm of cakeblik aan de binnenkant met bakpapier.
  7. Klop de parfait in de planeetmenger volledig luchtig en schep de massa in 2 afzonderlijke kommen.
  8. Meng het ene gedeelte van de parfait met het opgevangen grapefruitsap en de segmenten en breng het andere gedeelte op smaak met enkele druppels oranjebloesemwater en wat van het konfijtvocht.
  9. Schep beide soorten parfait gemarmerd door elkaar in de vorm, strijk glad af en plaats zo’n 12 uur in de vriezer.
  10. Neem uit de vorm en garneer met de gekonfijte bospeentjes, eetbare bloemetjes en enkele segmenten van grapefruit. Rasp er nog een beetje grapefruitschil over.

Probeer ook eens

Granité van wortel en sinaasappel met rode peper

Granité van wortel en sinaasappel met rode peper

Sweet Butcher

Sweet Butcher

Hotdog 3.0

Hotdog 3.0

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen