Shortbread met gezouten caramel

Shortbread met gezouten caramel
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 250 gram tarwebloem
  • mespuntje zout
  • 2 eetl. Caramelz zeezout
  • 1 eetl. geroosterde pinda’s
  • chiliflakes
  • fleur de sel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kneed op de werkbank met de handen zachtjes een deeg van de roomboter, de kristalsuiker, een mespuntje zout en de tarwebloem. Doordat dit deeg geen ei bevat, blijft het gemakkelijk korrelig en heeft het even de tijd nodig voordat de warmte van je handen ervoor zorgt dat het “pakt”.
  3. Rol met behulp van een rolstok uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 5 mm dik. Steek rondjes uit het deeg of snijd er rechthoekjes van.
  4. Prik deze in met een vork en leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  5. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar.
  6. Laat afkoelen en smeer dan met behulp van een kwast in met een lekkere laag Caramelz.
  7. Hak de pinda’s grof, strooi over de koekjes en leg er enkele chiliflakes op. Bestrooi tenslotte met enkele korrels fleur de sel.

Probeer ook eens

Double Crisp French Toast

Double Crisp French Toast

Granaatappelrotsjes

Granaatappelrotsjes

Exclusieve garnaalkroketten

Exclusieve garnaalkroketten

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen