Smørrebrød eierspread, zalm & haringkuit

Smørrebrød eierspread, zalm & haringkuit
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Terugkoelen

Ingrediënten

  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 60 g mayonaise
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 250 g warm gerookte zalm
  • 4 gekookte kwarteleitjes
  • 4 el haringkuit
  • ½ bakje tuinkers

Bereidingswijze

  1. Roer de bieslook door de mayonaise. Rasp 1 eetlepel citroenschil boven de mayonaise en roer erdoor. Hak de eieren fijn en roer ook door de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  2. Bestrijk het roggebrood met de eierspread. Leg er grote stukken gerookte zalm op.
  3. Halveer de kwarteleitjes, leg op de zalm en schep hierop de haringkuit.
  4. Garneer met toefjes tuinkers. Trek met een zesteur schilletjes van de citroen boven de sneetjes smörrebröd.

Probeer ook eens

Smørrebrød truffelmayonaise & Livar-spek

Smørrebrød truffelmayonaise & Livar-spek

Smørrebrød waterkerskäse, makreel & zure komkommer

Smørrebrød waterkerskäse, makreel & zure komkommer

Blini met crème fraîche en wilde zalm

Blini met crème fraîche en wilde zalm

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen